Ramsløg en forårsbebuder
- colbergbente
- 3. mar. 2022
- 2 min læsning
Hvor - Hvornår - Hvor meget - Hvordan?

En god ven og klient har virkelig talent for at gøre det enkelt, overskueligt og delikat. Jeg kender det fra mig selv. Hvordan er det nu man gør og Googleriet begynder. Hvor, hvornår, hvor meget og ikke mindst hvordan?
Men ved at følge #vildtgodt på instagram får du hele serveret på et sølvfad.
Ro på og giv dig god tid OG kombiner gerne med et Skovbad!
At plukke Ramsløg kan fint kombineres med Skovbadning. Skovbadning handler nemlig også om at gøre noget, som gør en glad og være tilstede her og nu.
Ramsløgspesto opskrift:
3 store håndfulde Ramsløgsblade
30 g mandler
40 g parmesanost
3 spsk oliven olie (eller en anden olie)
saft fra en 1/2 citron
salt og peber
Blend og juster med lidt olie hvis det er for tørt. Fyld på skoldede glas og hæld gerne olie på toppen, så holder det længere. Kan fint fryses ned om man ønsker at samle til vinterforråd. Kilde: #vildtgodt
Ramsløg er som sagt en forårsbebuder tilsammen med stenbiderrogn, brændenælder og mælkebøtter. Jeg tænker lidt, at det godt må være ens egen hemmelighed (lidt ligesom med kantareller og skovjordbær), altså hvor man finder dem.
Der er nok til alle og alle stadier kan bruges.
Er man så heldig at finde ramsløg, er der som regel mere end nok til alle. Men husk den gyldne regel. Lad altid nogen stå tilbage til den næste og til skovens skønhed og egne beboere. De vokser i skoven og ved bæk og mose og gå efter den herlige hvidløgs duft.
De første spæde blade er naturligvis dem med mest saft og kraft. Men alt kan bruges! Læs mere og bliv inspireret på #vildtgodt
God Tur "de" er på vej.....





Kommentarer